Inclust Infrastructure, Community & Expert

Inclust Blog

Újdonságok, fejlesztések, akciók, tech hírek

Bejegyzéseink

finance

Megújult az Inclust Systems

2011. 10. 19. - 09:59

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy több hónapos fejlesztési munkánknak köszönhetően elérkeztünk az első mérföldkőhöz. Megújult arculattal, weboldallal, bloggal, webadmin és pénzügyi, valamint profil rendszerrel állunk rendelkezésetekre.

A legfontosabb, és legnagyobb volumenű változás a saját fejlesztésű Inclust Webadmin adminisztrációs felületünk teljes átalakulása. Felhasználói és piaci igények, valamint folyamatos tesztelés következtében született meg a jelenlegi állapot. A fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettünk egyrészt a felhasználói élményre, másrészt az egyszerű használhatóságra. A rendszerben az egyes domaineket kiválasztva módosíthatjuk az FTP, MySQL, E-mail stb. beállításokat. A funkciók folyamatosan bővülni fognak, ebben a Ti segítségetekre is feltétlenül szükségünk van. Emellett megújultak a megrendelési folyamatok is, szolgáltatásainkat ezentúl a https://webadmin.inclust.com/order címen rendelhetitek meg.A Webadmin rendszer mögött működik a korábban már bemutatott, szintén saját fejlesztésű pénzügyi rendszer, melyet Inclust Finance névre kereszteltünk. Ez a rendszer felel a díjbekérők,  számlák kiállításáért, valamint a szolgáltatások meghosszabbításáért.  A Webadmin rendszerből elérhetitek saját pénzügyeiteket, ahol láthatjátok számlázási adataitokat, megrendelt szolgáltatásaitokat és befizetéseiteket.

A felhasználói adatok egy külön modulban, az Inclust Profile-ban kaptak helyet, melyet a http://p.inclust.com cím alatt érhettek el. Itt tölthettek fel fényképet, és tölthetitek ki adataitokat, mely a publikus adatlapotokon is szerepelhet. A következő hónapokban a Profile modul sokat fog fejlődni, részleteket még nem árulunk el, hogy izgalmasabb legyen. :)

Emellett biztosan észrevettétek már az arculat, logó, valamint az inclust.com weboldal és a blog.inclust.com blogunk teljes megújulását is. A blogbejegyzéshez hozzászólni szintén bejelentkezés után lehet.

Az összes modul és oldal közös tulajdonsága, hogy az oldalak felső részén helyet kapott egy fekete sáv, melyet házon belül Inclust Collective Menu-nek nevezünk, ahonnan az összes szolgáltatásunk és a bejelentkezés egy kattintással elérhető.Mint minden új rendszer bevezetésekor, így természetesen nálunk is előfordulhatnak apróbb fennakadások, ezért szeretnénk türelmetek és ugyanakkor segítségetek kérni. Ha bármilyen észrevételetek, kérdésetek van, bátran írjatok e-mailt a support [a] inclust.com címünkre vagy facebook oldalunkra a http://facebook.com/inclust címen.

Az átállás következtében felmerülő esetleges kellemetlenségekért megértésetek kérjük, igyekszünk minden energiánkat rendszereink tökéletesre csiszolására fordítani. Az elkövetkezendő hónapok a jelenlegi rendszer finomhangolása mellett számos új funkció bevezetéséről fognak szólni, ahol szintén számítunk rátok!


Köszönjük Nektek!
Inclust Systems.

Saját fejlesztésű pénzügyi rendszer az Inclust-tól

2011. 09. 28. - 13:23

Pörögnek a fejlesztések az Inclust háza táján, hamarosan teljesen megújulunk. A jelenlegi post az egyik frissen elkészült rendszerünket, az "előfizetéskezelő modult" (Finance-t) mutatja be. A Finance célja, hogy kezelje a szolgáltatások megrendelésével kapcsolatos adatokat, befizetéseket, számlákat, és fizetési emlékeztetőket. A rendszer egyébként később önállóan is megvásárolható lesz, és képes más drupal alapú rendszerrel is együttműködni.

A részletekről a fejlesztőt, Csineszt kérdeztük:

Szia, mivel foglalkozol az Inclustnál?
Drupal modulfejlesztéssel és Sitebuild-del foglalkozom.

Elmondanád pár szóban, hogy mit tud a Finance?
Lényegében a Finance célja a folyamatos szolgáltatások (megújuló előfizetések) kezelése és pénzügyi felügyelete. Ide tartozik az ügyfelek periodikus értesítése, ha lejár a szolgátlatás, a szolgáltatások letiltásának indítása, a befizetések és kintlevőségek nyilvántartása. A rendszer mind az ügyfelek, mind az ügyintézők mindennapjait segít. A cél, hogy egyértelmű és egyszerű adatokat kapjon mindenki: mit miért mikor hova fizessen. (szerzk. megj.: nem úgy, mint sokszor a közműszámlák esetében.)
Úgy kell elképzelni, mint a TV vagy Internet előfizetést kezelő rendszert a telecom cégeknél, csak közérthetőbben.

Miben más a hasonló pénzügyi nyilvántartó rendszerekhez képest?
Véleményem szerint abban különbözik a többitől, hogy minden szolgáltatással, előfizetéssel kapcsolatos problémakört lefed és ez nem megy a felhasználóbarátság rovására. A rendszer használatához ajánlott céges folyamatokat is kidolgoztunk, nagyon csökkenti az ügyintézői hibalehetőséget igen nagy ügyfélszám esetén is.
A legfontosabb elem: 1 óra alatt taníható az ügyintézői felület használata.

Szerinted milyen előnyei vannak egy ilyen rendszer használatának?
A folyamatos vagy megújuló szolgáltatásból élő cégeknek nagyban megkönnyíti az adminisztrációt.
- segít folyamatosan beszedni a pénzt
- egyszerű betanítást igényel
- plaformfüggetlen és minimális infrastruktúra kell hozzá
- hatékony céges folyamatokat támogat
- kis rendszer, de könnyen integrálható más rendszerekhez

Bizonyos előfizető felett képtelenség Excel táblázatokban áttekinthetően rendszerezni az ügyféladatokat és azt, hogy ki mire mikor fizetett elő vagy milyen extra igényei vannak. A számlázó-szoftvereket sem erre találták ki. A rendszer támogatja a számlázást, de nem kell kidobni a jelenlegi számlázót a használatához.
Az általunk eddig látott nagy rendszerek aránytalanul drágák. Pár évvel a bevezetés után pedig nagyon drágán lehet csak új funkciót kérni bele.

Ha valaki szeretné meglévő rendszerével integrálni mit kell tennie, és mennyire bonyolult folyamat elvégezni az integrációt?
A rendszer megtervezése során fontos szempont volt az integráció előkészítése és könnyítése. Ez a verzió most épp drupal alapú, de az üzleti logika könnyen átültethető más nyelvre is. A jelenlegi drupal modul valódi modulként viselkedik. Könnyedén lehet integrációt létesíteni más rendszerekkel.

Miben látod a Drupal platform erősségeit?
Nagyon szimpatikus a Drupal-ban hogy erősen támogatott, több milliós fejlesztői tábora van. Átgondolt, robosztus rendszer. Rendkívül jól programozható, tele van olyan beépített függvényekkel és egyéb kényelmi eszközökkel, amit elősegítik a fejlesztést. Az alapvető dolgokban nagyon jó a dokumentáció, viszont ha az ember valami extrábbat szeretne készíteni, akkor néha talál 1-2 hiányos területet. Összességében ilyen méretű projekthez jó választás volt, mint mérnöki kompromisszum.

Köszönjük!