Inclust Infrastructure, Community & Expert

Inclust Blog

Újdonságok, fejlesztések, akciók, tech hírek

Bejegyzéseink

adatvédelem

Biztonsági mentés ftp kiszolgálóra

2011. 08. 09. - 09:09

A mai világban adataink védelme, és a biztonsági másolatok szerepe felértékelődött. Ha ellopják, vagy meghibásodik számítógépünk, az adatvesztés a legnagyobb probléma. Jelszavak, dokumentumok tűnhetnek el, melyek nélkül nem tudunk dolgozni, nem tudjuk mindennapi teendőinket elvégezni. Ezért nagyon fontos, hogy időről-időre biztonsági mentéseket készítsünk legfontosabb adatainkról. Ennek egyik legjobb módja, ha egy külső winchesterre valamilyen szoftverrel, vagy "kézzel" másolatokat készítünk.

Most azonban olyan ingyenes megoldást kerestünk, melynek segítségével - például az Inclustnál vásárolt 50GB - ftp tárhelyünkre készíthetünk biztonsági másolatokat. Az egyik ilyen, talán legismertebb szoftver mely alkalmas a fenti probléma megoldására a Comodo Backup, mely ingyenesen letölthető innen: http://backup.comodo.com/

Telepítés és a számítógép újraindítása után kattintsunk a Backup/New Backup gombra. Itt egy varázsló segítségével kiválaszthatjuk, hogy mely fájlokat mentsük le és hogyan (van mód pusztán fájlok mentésére - Simple Files, de menthetünk a Comodo saját fájltípusában, vagy akár tömörítve is).

A next gombra kattintva kiválaszthatjuk, hogy ftp serverre szeretnénk elkészíteni a másolatot. Itt adjuk meg a bejelentkezéshez szükséges adatainkat, majd jelentkezzünk be és válasszunk ki egy mappát, ahová a másolatokat szeretnénk készíteni. Fontos, hogy ne a web mappát válasszuk ki, hiszen az bárki számára elérhető egy böngészőből. Ezt követően csak a nextre kell kattintani, majd a Backup now gombbal máris elindíthatjuk a biztonsági másolat mentését.