Inclust Infrastructure, Community & Expert

Inclust Blog

Újdonságok, fejlesztések, akciók, tech hírek

Bejegyzéseink

FTP tárhely elérése többféle módon, többféle rendszerről

2011. 07. 17. - 09:14

Ahogyan a legtöbb tárhelyszolgáltató, az INCLUST is FTP tárhelyet biztosít ügyfeleinek. De hogyan érhetjük el a szervereken tárolt fájljainkat?

A fájlok eléréséhez legtöbben a Total Commandert használják. Csak ki kell választanunk a felső menüből a Hálózat/FTP kapcsolat menüpontot, majd beírni a server címét, mely ftp.domain.hu formátumú, ezt követően beírnunk a Webadminban létrehozott felhasználónevet és jelszót.

A Total Commanderhez hasonló program a WinSCP, mely azonban biztonságos SCP, SFTP kapcsolatok kezelésére is alkalmas. A program másik előnye, hogy amennyiben a fájlokat szerkesztésre nyitjuk meg, akkor a kívánt módosítások végrehajtása után nem kell a szerkesztőt bezárnunk, a változtatás automatikusan menthető a szerverre.

MacOS-re és Linuxra talán a Total Commanderre legjobban hasonlító muCommandert érdemes használni. A muCommander ingyenes és a tömörítésen át mindent tud amit windowsos alternatívája.

A Windows beépítve alkalmas FTP kapcsolatok megnyitására. Ehhez a Sajátgép felső címsorába kell beírnunk FTP tárhelyünk címét: ftp://ftp.domain.hu. Ekkor a Windows figyelmeztet, hogy nem tud jelszó nélkül hozzáférni adatainkhoz, így kattintsunk jobb egérgombbal az Intéző fehér területére és válasszuk a „bejelentkezés más néven” funkciót. Az Intézőbe egyébként van mód FTP tárhelyek külön meghajtóként történő felcsatolására is.

Fájljaink azonban okostelefonjainkról is elérhetőek. Androidos készülékünkkel például az ES File Explorer tökéletesen alkalmas FTP kapcsolatok létesítésére, és ingyenesen letölthető a Marketről.

Amennyiben szeretnél az INCLUST-nál tárhelyet, látogass el a részletekért a http://inclust.com/web-hosting/ webcímre.